Οι ποιητικές μας δημιουργίες στον αέρα του μαθητικού ραδιοφώνου

   Οι μαθητές της β΄ γυμνασίου συμμετείχαν στην παραγωγή δίωρης ζωντανής διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής που μεταδόθηκε στις 9 - 11 π.μ. στο μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio με τίτλο: Ναι στην ποίηση/Όχι στον ρατσισμό υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου – υπεύθυνης της ραδιοφωνικής ομάδας, Χαράς Σκουμποπούλου στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας και του πολιτιστικού προγράμματος "Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο ESR". 



Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ήταν προσκεκλημένος στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, από όπου γινόταν η ζωντανή μετάδοση, ο Βεροιώτης μουσικός, Λάζαρος Μπίντσης, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά δημόσια ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ που υλοποιεί στο πλαίσιο της συνεργασίας του για την Πρωτοβουλία για το Παιδί. Αυτή η πρωτότυπη ιδέα στηρίζεται στον συνδυασμό της ποίησης με επένδυση μουσικής lofiκι κι έχει ως στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού για την ποίηση, όπως ο ίδιος ανέφερε. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την ιδέα αυτή και προσπάθησαν να την εφαρμόσουν ζωντανά στην εκπομπή  τους παρουσιάζοντας με τον προτεινόμενο τρόπο τις δικές τους πρωτότυπες ποιητικές δημιουργίες που είχαν συνθέσει ΄στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας με αφορμή το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ «Βγαίνοντας απ΄ το σχολειό». Παρουσιάστηκαν, επίσης, ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα κυρίως από εκπαιδευτικούς και μαθητές αλλά και από Έλληνες συνθέτες αλλά και ποιήματα λίμερικ που έστειλαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Αστερουσίων Πύργου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Μαρία Μελεσσανάκη.  
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των οποίων αξιοποιήθηκαν οι ποιητικές μαθητικές δημιουργίες εδώ και εδώ.
Ακούστε την εκπομπή εδώ από το podcast του σταθμού. 


Δείτε εδώ τη διαφημιστική ανάρτηση για την προώθηση της εκπομπής.
Για να δείτε το προωθητικό οπτικοακουστικό σποτ της εκπομπής πατήστε εδώ 
Για να δείτε ένα δείγμα της δουλειάς των μαθητών με τις ποιητικές δημιουργίες τους πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταξιδεύοντας στο σύμπαν

Με αφορμή τον Μικρό Πρίγκιπα οι μαθητές του β2 γυμνασίου της σχολικής χρονιάς 2022 - 2023 εμπνέονται στίχους! Ταξίδι στο σύμπαν Στα αστέρια ...